2018. február 23. péntek
Boldog névnapot Alfréd!

Magyar Szerb Kereskedelmi és Iparkamara Egyesület
6722. Szeged, Párizsi krt. 8-12.
Telefon: 70/45-222-33
e-mail: info@mszkik.hu
 

Szerbiai termékeket Oroszországba

Forrás: Magyar Szó, 2018. február 1.

Forrás: http://www.vojvodina.gov.rsAz Orosz Föderáció Orjoli területének (Orlovszkaja oblaszty) küldöttségét fogadta csütörtökön Újvidéken Đorđe Milićević, a tartományi kormány alelnöke.A küldöttséget, amely többnapos szerbiai látogatáson tartózkodik, Szergej Filatov, az Orjoli terület kormányfőhelyettese vezeti.
Újvidéki megbeszélésén a két politikus leszögezte, hogy Szerbia és az Orosz Föderáció rendkívül jó kapcsolatait arra kell kihasználni, hogy erősítsék a szerbiai és az orosz régiók közvetlen gazdasági együttműködését. Különösen a kereskedelmi, mezőgazdasági, fémipari, valamint információs-technológiai kapcsolatokat kellene szorosabbra fűzni. Van lehetőség az oktatási és a tudományos együttműködésre is az egyetemek és kutatóintézetek kapcsolatfelvétele révén.
A találkozón kitértek arra is, hogy az Orjoli területen egy logisztikai elosztóközpontot kellene építeni, amelyből Oroszország környező részét látnák el szerbiai termékekkel.
Milićević arra biztatta az oroszországi befektetőket, hogy jöjjenek Szerbiába és Vajdaságba, hiszen, mint hangsúlyozta, itt kedvező és stabil beruházási feltételek várják őket, s nagy az együttműködési készség is – közölte a tartományi kormány sajtóirodája.Hozzászólások

Ehhez a hírhez még senki sem szólt hozzá. Legyen Ön az első!

Szóljon hozzá

HTML kód használata nem engedélyezett, de a webcímek automatikusan át lesznek alakítva linkekké. Az e-mail cím soha nem lesz publikálva.. A hozzászólások moderálási jogát fenntartjuk. Az avatarok megjelenítéséhez a Gravatar szolgáltatást használjuk. Töltse föl képét itt: www.gravatar.com.

Remaining characters

security image

Minden  -al jelölt mező kitöltése kötelező!