2018. február 23. péntek
Boldog névnapot Alfréd!

Magyar Szerb Kereskedelmi és Iparkamara Egyesület
6722. Szeged, Párizsi krt. 8-12.
Telefon: 70/45-222-33
e-mail: info@mszkik.hu
 

Terjeszkedik az OTP, megvette a Vajdasági Bankot

Forrás: VajdaságMA, 2017. augusztus 4.

Az OTP Bank szerbiai leánybankja megállapodott a görög érdekeltségű Vajdasági Bank (VOBAN) megvásárlásáról - közölte az OTP pénteken az MTI-vel.

A National Bank of Greece (NBG) görög kereskedelmi bank érdekeltségeinek megszerzésével - a közlemény szerint - az OTP-csoport szerbiai piaci részesedése 5,7 százalékra nő, ezzel a 7. legnagyobb szereplővé válik az országban. A tranzakció magában foglalja a National Bank of Greece egyéb szerbiai érdekeltségeit is.

A Vajdasági Bank (Vojvodjanska banka) és az NBG Leasing részvényeinek vételára 125 millió euró. Az akvizíció eredményeképpen az OTP banka Srbija piaci részesedése 5,7 százalékra emelkedik.

"Az OTP banka Srbija az elmúlt években folyamatosan fejlődött, és várakozásaink szerint e pozitív tendencia továbbra is fennmarad, amelyhez a mostani akvizíció eredményesen járul hozzá” – mondta Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese. „Stratégiai célunk, hogy növeljük piaci részesedésünket azokban az országokban, ahol jelen vagyunk. Az elmúlt hónapokban Horvátországot és Romániát követően ez a harmadik bankvásárlás, amelyet végrehajtottunk. Ugyanakkor továbbra is vizsgáljuk az akvizíciós lehetőségeket, elkötelezettek vagyunk régiós jelenlétünk erősítése iránt. A tranzakció pénzügyi zárására, a szükséges hatósági engedélyek kiadását követően, várhatóan 2017 végén kerülhet sor” – tette hozzá Wolf László.

„A mostani akvizíció tovább erősíti az OTP Bank szerbiai jelenlétét, illetve hozzásegíti a bankot a hosszú távú jövedelmező működéshez” – mondta Predrag Mihajlović, az OTP banka Srbija vezérigazgatója. „Reményeink szerint a Vojvodjanska banka több mint 1 millió lakossági ügyfele elégedett lesz az OTP Csoport színvonalas termékeivel és szolgáltatásaival” – tette hozzá a vezérigazgató.Hozzászólások

Ehhez a hírhez még senki sem szólt hozzá. Legyen Ön az első!

Szóljon hozzá

HTML kód használata nem engedélyezett, de a webcímek automatikusan át lesznek alakítva linkekké. Az e-mail cím soha nem lesz publikálva.. A hozzászólások moderálási jogát fenntartjuk. Az avatarok megjelenítéséhez a Gravatar szolgáltatást használjuk. Töltse föl képét itt: www.gravatar.com.

Remaining characters

security image

Minden  -al jelölt mező kitöltése kötelező!